Nyhetene

LP2 – Morokulien

  
LP2 Morokulien 2011
LP2 – Morokulien
Fredag 3. juni stilte Ricci opp på sin tredje lydighetsprøve i klasse 2 med delmål om å gjøre det bedre enn de siste prøvene. Hovedmålet er 1. premie i LP2.

Kr. Himmelfartsdagshelgen arrangerte Norsk og Svensk Newfoundlands klubb som i samarbeid et tredagersutstillling for New foundlandshundene med dommere fra Frankrike, Canada, Italia og Sverige. Det deltok ca 100 newfoundlandshunder på hver av disse utstillingene. I tillegg til utstillingene gjennomførte 14 hunder på offisiell norsk vannprøve.

Fredag stod den norske offisielle LP-prøven på programmet med ca 27 deltagere, mange av disse var New Foundlandshunder.
Vi ankom Morokulien Camping onsdag kveld etter å ha tilbrakt et par dager på Gardemoen i forbindelse med jobbreise.

Etter ankomst sjekket vi forholdene i området, og fikk vite hvor LP-prøven skulle avholdes – Noen meter fra grenselinjen mellom Norge og Sverige avgrenset mot jernbanen mellom Oslo og Stockholm, og fredsmonumentetet som er plassert på grensen.
Fredsmonumentet ble reist i 1914, etter norsk/svensk initiativ, 100 år etter 1814 og hundre år med fred mellom Norge og Sverige.
Morokulien grensen
Utstillingsringen på grensenlinjen

Vi gjennomførte, med en sliten og daff Ricci, noen av LP2-øvelsene på onsdag kveld før området ble gjort klart som utstillingsring for New Foundlenderne på torsdag. Midt i treningen passerte et langt tog med tømmerlast og hurtigtog uten at Ricci brydde seg om dette mens hun var under kommando. Noe som betydde at det var greit å møte tidlig for å miljøtrene på togene som passerte ofte.

Torsdag gjennomførte vi en økt på idrettsanlegget i Magnor, noe som ga meg et signal om at Ricci har forståelse for øvelsene.

Fredagens prøve ble avholdt med ca 27 påmeldte ekvipasjer i klassene I, II og III i fint sommervær med sol og temperatur på ca 28 grader.
Etter at klassen LP1 med 20 deltagere var det LP2’s 6 ekvipasjene som stod for tur.

Det ble en utfordring å holde hodet kaldt i denne varmen….under øvelsen innkalling med stå..skjedde det jeg fryktet…jeg skjønte ikke hva som skulle skje….men kom i gang med å kommandere SITT, og gå for å gjennomføre momentet….det ble noen steg før STÅ kom….
Under øvelsen Fritt hopp over hinder mistet Ricci helt konsentrasjonen, hvor hun mer eller mindre gikk rett på hinderet. Herav kom nullen vi hadde håpet å ikke å få. Ved neste forsøk snublet hun over hinderet….med fikk avsluttet LP-øvelsen med avstandskommanderingen med dobbelkommando for første oppsitt.


Dommer: Benny Svanstedt, Sverige


Våre resultater:
Øvelse nr.ØvelsePoengVekt-tallTotal poengsumEgne kommentarer
1Fellesdekk 2 minutter med skjult fører10220 
2Fri ved fot8324Ble hengende etter på r strekk, men etter første Holdt hadde hun fin fokus
3Dekk under marsj9218Noe treg oppsitt
4Innkalling fra sitt med stå7,5215Dobbelkommando, samt noen steg
5Stå under marsj10110Knallbra !!!!
6Fremadsending med stå9218Traver lett ut til ruta og stiller seg opp, og står. Men når jeg fikk beskjed om å gå frem trekte dommeren for at hun ikke stod stille..
7Apportering8216Støter apporten
8Fritt hopp over med sitt020Møtte veggen
9Kontroll over hunden på avstand7214Dobbelkommando for første oppsitt, samt flytter noe fremover
10Helhetsinntrykk8,5217 

  

  Sum152

2.premie

 Nr.2 i klassen

 
New foundlands på bord
Det er ikke bare de små rasene som står på bordet.
Utstilling New foundlandshund
Utstilling New Foundlandshund
Morokulien 2011

 
lukas crilles 4.jpg
Ricci spor 1.jpg
alla2.jpg